RESULTATERFINANS

Øker pc-prosessorsalget

Verre er det med Intels mobilvirksomhet.

Intels toppsjef, Brian Krzanich, viser fram en knøttliten Quark-prosessor, som selskapet håper vil gjøre suksess i blant annet kroppsnære enheter. Den har kommet i salg, men for sent til å gjøre noe større utslag i forrige kvartals resultater.
Intels toppsjef, Brian Krzanich, viser fram en knøttliten Quark-prosessor, som selskapet håper vil gjøre suksess i blant annet kroppsnære enheter. Den har kommet i salg, men for sent til å gjøre noe større utslag i forrige kvartals resultater. Bilde: Intel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. apr. 2014 - 09:23

Intel kom i går med regnskapstall for årets første kvartal. Regnskapet viser at selskapet omsatte for 12,8 milliarder dollar, 1 prosent mer enn for et år siden. Driftsresultatet har derimot noe redusert til 2,5 milliarder dollar – noe som bare er 20 millioner dollar svakere enn i samme periode i fjor. Nettoresultatet har derimot falt med 5 prosent, til 1,9 milliarder dollar. Resultatet var likevel bedre enn analytikernes forventning, ifølge Reuters.

– I det første kvartalet så vi solid vekst i datasenteret, tegn til forbedring i pc-virksomheten og vi leverte 5 millioner nettbrettprosessorer og gjorde dermed god progresjon mot vårt mål om 40 millioner nettbrett i 2014, sier Intel-sjef Brian Krzanich i en pressemelding.

– I tillegg demonstrerte vi vår fortsatt forpliktelse til å vokse i enterprisemarkedet med et strategisk teknologisamarbeid med Cloudera, vi introduserte vår andre-generasjons LTE-plattform med CAT6 og andre, avanserte egenskaper, og vi leverte våre første Quark-produkter for tingenes internett.

Det er fortsatt Intels PC Client Group som står for den største andelen av omsetningen, 7,9 milliarder dollar, 1 prosent lavere enn for et år siden.

Ifølge Intel leverte selskapet to prosent flere prosessorer til bærbare pc-er i årets første kvartal enn i fjorårets. Men gjennomsnittsprisen har falt med åtte prosent. Leveransene av prosessorer til stasjonære maskiner er derimot stabile og gjennomsnittsprisen har økt med fire prosent det siste året.

Intels Data Center Group økte derimot omsetningen med 11 prosent til 3,1 milliarder dollar fra samme kvartal i 2013, mens Internet of Things Group økte omsetningen med 32 prosent til 482 millioner dollar. Det skal særlig være brikker til salgsautomater og biler som bidrar til denne veksten.

Mobil

Intel forsøk på å konkurrere mot ARM-baserte systembrikker i blant annet smartmobiler virker ikke særlig lovende, skal man dømme etter omsetningstallene. Intels Mobile and Communications Group omsatte for 156 millioner dollar i forrige kvartal, men dette er 52 prosent lavere enn i fjerde kvartal i fjor og 62 prosent lavere enn for et år siden. Gruppen hadde et negativt driftsresultat på 929 millioner dollar i forrige kvartal.

Intels ledelses venter at omsetningen i det inneværende kvartalet vil være på omtrent 13 milliarder dollar, pluss/minus en halv milliard. For 2014 venter Intel omtrent tilsvarende omsetning som i fjor med en margin på omtrent 61 prosent, noe som er 1 prosentpoeng høyere enn tidligere forventet. Til Reuters sier analytikere at dette er hovedårsaken til at aksjekursen til Intel steg med 1,6 prosent på slutten av dagen i går.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.