OKI satser nytt i Norge

Matriseskrivermarkedet er ikke lenger så spennende. Derfor satser OKI System i Norge nå på flere nye produktområder, blant annet IP-telefoni. Selskapet har vyer når det gjelder framtidig teknologi.

Matriseskrivermarkedet er ikke lenger så spennende. Derfor satser OKI System i Norge nå på flere nye produktområder, blant annet IP-telefoni. Selskapet har vyer når det gjelder framtidig teknologi.

OKI er for de fleste kjent som en stor leverandør av matriseskrivere og har i Norge 80 prosent markedsandel på slike produkter i Norge. I Norge distribuerer selskapet også en serie mindre LED-baserte skriverprodukter, samt butikkterminaler og faksmaskiner. Men internasjonalt har OKI et betydelig større produktspekter, ikke minst på telekomsiden. Flere av disse produktene vil etterhvert bli tilgjengelige også i Norge.

OKI BS1200

Først ute er selskapets løsning for IP-telefoni, BS1200 Internet Voice Gateway. IP-telefoni kan redusere en bedrifts kostnader betraktelig ved at samtaler til utlandet sendes over Internett istedenfor over vanlig telefonlinje. Dette avhenger selvsagt at mottakeren også kan motta slike samtaler.

BS1200 kobles direkte på en bedrifts nåværende telefonsentral og knyttes så til bedriftens eksisterende datanettverk. Datanettverket må enten være tilknyttet Internett eller en fast datalinje til mottakersentralen. Det eneste brukeren da behøver å betale, i tillegg til Internett-aksessen, er prisen det koster å viderekoble samtalen fra mottakersentralen til mottaren. Sitter mottakeren koblet til samme sentral som Internett-trafikken mottas, vil kostnadene normalt være lik null. Må samtalen viderekobles på et eksternt telenettverk, vil brukeren måtte betale lokal eller fjerntakst, alt ettersom avstanden mellom sentralen og mottakeren.

Det er forøvrig kun oppringninger til forhåndsbestemte telefonnummer som vil bli gjort over IP (Internet Protocol). De resterende samtalene vil gå over telenettet på vanlig måte.

BS1200 skal være enkel å installere og er kompatibel med ITU-T H.323 Versjon 2. Brikkesettene i enhetene kan oppgraderes over nettverket, slik at enhetene kan oppgraderes til nye standarder.

BS1200, som tilbyr fire samtidige kanaler, vil ifølge Lorentz Jacobsen, produktsjef for telekom ved OKI Systems i Norge, koste omkring 35.000 pluss mva.

OKIPAGE 24dx

Men OKI Systems i Norge har også begynt å levere flere andre nye produkter. Selskapet ønsker å bli en viktig aktør innen raskere laserskrivere. Selskapet lanserer denne sesongen syv nye skrivere i laserklassen med utskriftshastigheter på mellom 6 og 24 sider per minutt. OKI benytter ikke vanlig laserteknologi, men et sett med LED-er (Light Emitting Diode) for å få toneren til å feste seg på trommelen. Ifølge Jacobsen er fordelen med LED-teknologien at den tar liten plass og at den er svært lite utsatt for slitasje.

OKI gir livstidsgaranti på selve LED-staven. LED-teknologien er under stadig utvikling og Jacobsen forventer at oppløsninger på over 1200 ppt ikke er langt unna. Planen for år 2001 er en skriver med en oppløsning på 2400 ppt, A3-format, dupleks utskrift. Alt med høyere utskriftshastighet enn i dag.

Til toppen