Økning i antall fusjoner

Ifølge bankfirmaet Broadview Associates har det vært en kraftig økning i antall fusjoner innen IT-bransjen i første halvår i år.

Ifølge bankfirmaet Broadview Associates har det vært en kraftig økning i antall fusjoner innen IT-bransjen i første halvår i år.

Det var ikke bare Ascend og Cascade Communication, og U.S. Robotics og 3Com, som slo seg sammen i løpet av årets første seks måneder. Ifølge Broadview Associates steg antall Nord-Amerikanske fusjoner med 20 prosent.

I følge Broadview, som har spesialisert seg på informasjonsteknologi, ble det registrert 1177 fusjoner i Nord-Amerika fram til 30. juni, mot 980 ett år tidligere. Antallet europeiske fusjoner steg med 14 prosent til 707, mens amerikanske overtakelser i Europa økte med 48 prosent til 198. Dette er 28 prosent av den europeiske fusjonsaktiviteten og overgår ethvert enkeltstående europeisk land.

Alle industrisektorene innen IT viste en økning i fusjonsaktiviteten, ledet av media med 38 prosent, systemstøttetjenester med 25 prosent og telekom med 24 prosent.

Men fusjonene ble mindre i størrelse. Verdien til en gjennomsnittsavtale sank med 45 prosent fra 99,4 millioner dollar til 54,3 millioner dollar. Ascend og 3Com fusjonene hadde en samlet verdi på 10,1 milliarder dollar, noe som utgjør 16 prosent av totalen i første halvår. Dette medførte likevel en vekst i den samlede verdien for fusjonistene innen maskinvare på hele 60 prosent.

Uten avtalene til Ascend og 3Com, henholdsvis den største og tredje-største i perioden, har gjennomsnittsverdien til Nord-Amerikanske IT-fusjonister sunket med 54 prosent til 45.9 millioner dollar.

- Dagens IT-marked er definert av rask endring i miljøene hvor IT-firmaene føler at de må løpe raskere og raskere bare for å holde seg på den plassen de er, sier Charlie Federman, formann vede Broadview Associates i en pressemelding.

- En konsekvens av dette er at IT-firmaene ser på sammenslåinger og oppkjøp som et nøkkelverktøy som respons til den dynamiske markedsplassen, og antallet fusjoner og overtagelser vil forsette å øke fra et allerede historisk høyt nivå.

Til toppen