Økoknapp lar batteriet leve lengre

En egen «EcoButton» på Fujitsu Siemens ultra-bærbare er et av flere tiltak for å gi batteriet lengre liv.

En egen «EcoButton» på Fujitsu Siemens ultra-bærbare er et av flere tiltak for å gi batteriet lengre liv.

Fujitsu Siemens er klar med en ny modell i sin Lifebook P-familie av ultra-bærbare PC-er. P7120 kommer på markedet i november, og har en rekke forbedringer, spesielt for å forlenge batterilevetiden til utover en vanlig arbeidsdag.

Den viktigste nyheten er en «EcoButton» som gjør det mulig å redusere strømforbruket bare man trykker på den. Fordelen er at man slipper å avbryte produktivt arbeid for å deaktivere for eksempel den optiske stasjonen, eller redusere lysstyrken på skjermen.

Fujitsu Siemens sier de vil legge denne knappen i alle kommende bærbare modeller, ikke bare i P-serien, men også i de øvrige Lifebook-modellene, det vil si til alle bærbare beregnet på det profesjonelle markedet.

Med et ekstra batteri, mener leverandøren at en P7120 skal kunne holdes gående i opptil 11,5 timer.

Uten optisk stasjon veier P7120 1,28 kilogram. Skjermen er på 10,6 tommer i bredskjermformat (WXGA). Det er en integrert modul for TPM («Trusted Platform Module») og en integrert fingeravtrykksleser. Maskinen er 2,5 centimeter tykk og bygger på Intels Centrino-plattform med Pentium M ULV-prosesser («ultra low voltage»).

Veilende pris inklusiv mva er 19 990 kroner.

Til toppen