BEDRIFTSTEKNOLOGI

Økokrim advarer mot fakskataloghai

En rekke bedrifter har de siste ukene mottatt en faktura pålydende 5.100 kroner som betaling for å delta på en CD-ROM med telefaksnumre. Selskapet bak fakskatalogen holder til i Sveits, og har sendt tilbud til en rekke nordiske bedrifter i sommer.

Frode Eriksen
10. aug. 1998 - 11:23

Selskapet bak fakskatalogen er sveitsiske it&t som holder til i Zug, og selskapet skal ha ikke mindre enn 5100 kroner for faksnummer-CD-en. I tilegg får de som betaler innen 14 dager en rabatt på 3,5 prosent, eller 153 kroner.

Alle tilbud som har kommet til norske bedrifter er datert 21. juli, og Økokrim har allerede en liten bunke liggende med ubetalte fakturaer. Det sveitsiske selskapet er tidligere kjent fra en rekke liknende kampanjer overfor næringslivet i flere nordiske land.

Tilbudet fra det sveitsiske firmaet kommer gjerne i ferietiden da kontrollrutinene gjerne ikke er på topp grunnet ferier og vikarer. Ifølge Jyllandsposten fikk en rekke bedrifter på Grønland tilbudet i mai, og danske bedrifter får tilbudet i disse dager.

I mellomtiden har altså norske bedrifter fått et ukjent antall tilbud om å delta i faks-katalogen.

Fagsjef i Næringslivets Hovedorganisasjon, Rasmus Falck, sier til digi.no at bedrifter som får slike tilbud ikke bør betale.

- Medlemsbedrifter i NHO har et stående tilbud om å la NHO overta fakturaene, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.