BEDRIFTSTEKNOLOGI

Økokrim best på nett

Difi deler ut priser til de beste offentlige nettsidene. Her er vinnerne.

Onar Aanestad,fra Statens Pensjonskasse sammen med Mie Skarpaas fra Økokrim og Porsgrunn kommunes Thomas Naper kunne torsdag motta utmerkelser fra Difi for sine nettsider.
Onar Aanestad,fra Statens Pensjonskasse sammen med Mie Skarpaas fra Økokrim og Porsgrunn kommunes Thomas Naper kunne torsdag motta utmerkelser fra Difi for sine nettsider. Bilde: Ole Jomar Moen, Difi.
1. des. 2011 - 13:14

Direktoratet for forvaltning og IKT delte torsdag formiddag ut prisene fir årets offentlige nettsider.

Det var Økokrim som fikk prisen for årets statlige nettsted, mens Porsgrunn kommune fikk prisen for årets kommunale nettside. Den mest tilgjengelige nettsiden ble i 2011 Statens Pensjonskasse.

Hvert år vurderer Difi kvaliteten på offentlige nettsider, som blir målt på tilgjengelighet, brukertilpasning og om sidene har et nyttig innhold. Sidene blir rangert fra en til seks stjerner.

– Årets resultat viser at stjernefordelingen holder seg forholdsvis stabil sammenlignet med 2010. Det er bare i det midtre sjiktet er det en forskyvning fra fire til tre stjerner. Resultatene fra årets vurdering viser mye av det samme som i fjor, skriver direktoratet i en pressemelding.

Store forskjeller

Difi melder at alle landets kommuner nå tilbyr informasjon og tjenester til innbyggerne via Internett, men det er store variasjoner i kvaliteten.

– Resultatet fra årets kvalitetsvurdering, der 674 offentlige nettsteder er vurdert, avdekker store forskjeller mellom de beste og de dårligste kommunene. Sørfold, Sørum, Sola, Lier, Sel, Lom, Luster og Sogndal kommune oppnår over 90 prosent på området tilgjengelighet, og ligger dermed langt foran den dårligste kommunen, som bare oppfyller 18 prosent av kravene, skriver Difi.

Difi konstaterer imidlertid fornøyd at hele 80 prosent av kommunene har elektroniske skjema, og nesten alle disse er kryptert. Det er imidlertid et fall i antall kommer hvis nettsider får full pott i Difis kvalitetsgjennomgang. I fjor var dette tallet på 51 kommunale og fylkeskommunale nettsider, i år er det tilsvarende tallet 45. Årsaken er strammere regler.

I dette pdf-dokumentet grunngir juryen hvorfor Økokrim, Porsgrunn kommune og Statens Pensjonskasse fikk utmerkelse.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.