FINTECH

Økokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge

Én person er siktet for grovt underslag i Bitcoins Norge AS. Det er gjort beslag i verdier, IT-utstyr og dokumenter flere steder i Stavanger. 

Illustrasjon.
Illustrasjon. Foto: Colourbox
16. okt. 2019 - 12:01

– Jeg kan bekrefte at Økokrim har startet etterforskning i denne saken. Vi har gjennomført ransaking og tatt beslag, sier politiadvokat Daniel Sollie i Økokrim til Stavanger Aftenblad.

Beslagene fant sted tirsdag etter at Økokrim, på bakgrunn av egne undersøkelser i saken samt en anmeldelse som ble levert 14. oktober, besluttet å starte etterforskning.

– Siktede har samarbeidet med politiet og har forklart seg i avhør. Økokrim etterforsker denne saken slik som andre saker, for å få bekreftet eller avkreftet mistanke om straffbare forhold, sier Solli, som av hensyn til etterforskningen ikke ønsker å komme med flere opplysninger ennå.

Ifølge E24 , som har fått tilgang til store deler av politianmeldelsen, utgjør det totale kravet mot den anmeldte hele 2,67 milliarder kroner.

Bitcoins Norge-saken ble kjent da kundene hos kryptobørsen i slutten av juni mottok en epost med varsel om tvangssalg av bitcoin til kurs av 7. mai – noe som senere ble endret til 1. mai. I begynnelsen av juli kunne bitcoin selges til rundt 11.000 dollar per stykk, men Bitcoins Norge lovet kun å tilbakebetale verdien fra 1. mai, da kursen var under halvparten.

Tidligere i høst innvilget Stavanger tingrett derfor flere av kundene som har anlagt gruppesøksmål mot bedriften, arrest i verdier for 12,5 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.