Økonomisystemet Axapta klar til utleie

Damgaard har laget en utleieversjon av økonomisystemet Axapta og forhandler med potensielle tilbydere av applikasjonstjenester. De første ASP-avtalene ventes kunngjort i løpet av februar.

Damgaard har laget en utleieversjon av økonomisystemet Axapta og forhandler med potensielle tilbydere av applikasjonstjenester. De første ASP-avtalene ventes kunngjort i løpet av februar.

ASP ("application service provider") eller applikasjonsutleie, er en aktuell trend som stadig flere kaster seg på. I stedet for å installere en applikasjon på eget datasystem, inngår brukeren en avtale med en spesialist som kjører applikasjon på sitt system, tar ansvar for alt tilknyttet drift av applikasjonen, og gir brukeren tilgang gjennom nettleser mot en fast månedsleie.

Opplegget forutsetter at applikasjonen er forberedt på å tilbys gjennom utleie. Ifølge Damgaard gjør teknologien Axapta er utviklet etter, at systemet også i utleieform kan tilpasses en rekke aktuelle behov, også elektronisk handel. Teknologi fra Cisco skal gi maksimal sikkerhet når data overføres gjennom en Internett-forbindelse.

Fordelene hos kunden skal være at man slipper oppstartsutgifter, og bare betaler det faste månedsbeløpet. Det skal være enkelt å sette nye brukere i gang, og alle oppgaver tilknyttet drift overlates til applikasjonstilbyderen, blant annet sikkerhetskopiering og oppgraderinger. Egne IT-ressurser kan brukes til andre og mer strategiske oppgaver.

Ifølge Damgaard tilbyr Axapta en rekke fordeler overfor dem som vil leie ut applikasjonen til andre. Blant annet skal omkostningsstrukturen være lavere enn for andre systemer, fordi kravene til tjenere og linjer er lave og fordi systemet er enkelt å skalere.

Utleie-Axapta er under utprøving hos flere kunder og utleiere. Det forhandles med flere tilbydere. Damgaard vil kunngjøre de første ASP-avtalene i løpet av februar. ASP-ere som ikke selv er Axapta-forhandlere, vil tilknyttes en egen forhandler.

Les mer om Axapta i disse artiklene:


Mandator satser på Axapta mot de mellomstore
Viktig milepæl for Damgaard
Damgaard-emisjon overtegnet
Parallelle økonomiløsninger fra Merkantildata
Bull satser på Axapta som forretningssystem
Lanserer i Norge ett år etter USA

Til toppen