BEDRIFTSTEKNOLOGI

Økt båndvidde til TCP/IP

Fourelle System Inc. har lansert et produkt som de hevder vil gi økt generell båndvidde for både trådbaserte og trådløse TCP/IP-nettverk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. juli 1997 - 15:18

Ved å utnytte Fourelles Intelligent Compression teknologi, transparente programvareklienter og en multi-Pentium arkitektur, forbedrer Fourelles Venturi Bandwidth Multiplier ytelsen og gjennomstrømningen, senker de totale aksess- og infrastrukturkostnadene, og reduserer sperr i nettverket, heter det i forhåndsomtalen.

- Tidligere har bedrifter bare hatt et valg for å betjene økende forbindelseskrav: kjøp mer aksess fra leverandører, forteller formann og CEO for Fourelle Systems, Patrick Glenn, i en pressemelding. - Nå, med Venturi, har de fått et alternativ. Venturi gir Internett- og intranettleverandører bedre økonomi og sluttbrukerne høyere gjennomstrømning i forbindelse med både eksisterende og framtidige tilknytningsbehov.

Glenn forteller også at produktet vil gi sluttbrukerne betydelig raskere responstider på modem med hastighet fra 4800 baud til T3.

Venturi gjør det mulig for Internett- og intanettbrukere å operere sine standardbaserte internettapplikasjoner på den mest mulig båndvidde- og kosteffektive måten. Fourelle utviklet Venturi for å sømløst integreres med de det fleste vanlige internettapplikasjoner, inkludert Microsofts Internet Explorer, Netscapes Navigator og Qualcomms Eudora.

Venturi er et dual-proxi maskinvare/fastvare produkt designet for å være transparent for sluttbrukeren. Det komprimerer data på alle TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) nettverksplattformer og sluttbrukermodem.

En typisk installasjon er en standard klientapplikasjon (for eksempel en nettlos) som kommuniserer gjennom en lokal Venturi proxy, som igjen overfører data over en båndviddebegrenset link til en Venturi kompresjonsserver proxy. Venturi-serveren kommuniserer så med en nettverksbasert applikasjon, for eksempel en webserver. Hver proxy kommuniserer med sin respektive applikasjon gjennom å bruke standard TCP/IP protokoller og krever ingen endring i applikasjonen.

Ved å bruke en optimalisert IP-basert transport, kombinerer Venturi flere dataavhengige kompresjonsteknikker som resulterer i en 50 til 99 prosent reduksjon av mengden data som må overføres. Ifølge Fourelle er kompresjonsratene opptil 20:1 for tekstbaserte transaksjoner og opp til 2:1 for grafikkbaserte webtransaksjoner.

Venturi har støtte for de fleste MIME typer og internettapplikasjoner inkludert HTTP/HTML (nettlos, WWW), SMTP/POP3 (e-post), FTP (filoverføring) og NNTP (Usenet nyheter, gruppevare). Det tilbys også enkel integrasjon av andre protokoller og data.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.