RESULTATERFINANS

Økt BI-etterspørsel løfter SAS Institute

Internasjonalt leverer SAS Institute moderat vekst, men Norge trekker opp.

20. feb. 2006 - 10:34

Med 10.000 ansatte og 40.000 kunder i 110 land er SAS Institute verdens største privateide programvareselskap som ikke er børsnotert. Selskapet leverer programvare for Business Intelligence (BI) til store private og offentlige kunder. Nå har SAS Institute 30-års jubileum og feirer det med rekordresultater.

Totalt ble omsetningen for SAS Institute globalt på 11,5 milliarder kroner i 2005. Det var en vekst på 10 prosent fra i fjor. Norge dro sin del av lasset med en vekst på 32 prosent. Selskapet har hatt 29 år med sammenhengende vekst i omsetning og resultat.

- Etterspørselen etter teknologi, løsninger og bransjekunnskap fra SAS har aldri vært høyere, og vi er bedre posisjonert enn noensinne til å møte denne etterspørselen, sier konsernsjef Jim Goodnight i en pressemelding.

I følge en undersøkelse TNS Gallup har gjort for SAS Institute forventer syv av ti norske toppledere økt behov for rapportering og vil investere i Business Intelligence.

- Vi forventer fortsatt sterk vekst etterhvert som flere virksomheter går i retning av faktabasert beslutningstagning", sier konsernsjef Goodnight.

Rapporten viser også at tre av fire bedriftsledere selv tar beslutningen om valg av BI-system.

- Det at daglig leder selv tar ansvar for at bedriften foretar de riktige IT-investeringene kan være en god indikasjon på at IT begynner å bli altfor viktig til å overlate til til IT-avdelingen alene, sier Frank Møllerop, administrerende direktør i SAS Institute Norge til Finansavisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.