BEDRIFTSTEKNOLOGI

Økt hastighet for Socket 7

VIA Technologies hevder å ha laget et brikkesett for Socket 7 hovedkort som kan bringe bussen opp i en klokkehastighet på 100 MHz. Det skal også være støtte for grafikkbussen AGP.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. jan. 1998 - 12:42

Selv om en rekke Socket 7 hovedkort nå har en fått 83 MHz som høyeste klokkehastighet på bussen, har det fortsatt vært et stykke igjen til Slot 1, som benyttes til Pentium II, med en busshastighet på 100 MHz. Derfor har VIA Technologies utviklet en nytt brikkesett som nettopp støtter denne hastigheten.

Selv om Intel nå beveger seg bort fra bruken av Socket 7, det er bare Pentium MMX som gjenstår, ønsker selskapets konkurrenter å fortsatt bygge på denne standarden. Ifølge Newsbytes hevder blant annet AMD og Cyrix at Socket 7 ved hjelp av en enkel konstruksjonsjobb kan bli like kjapp som Slot 1.

Også IBM og Integrated Device Technology er trofaste mot Socket 7.

Brikkesettet fra VIA, som har fått navnet Apollo MVP3, er ifølge VIA kompatibel med alle dagens Socket 7-baserte prosessorer, inkludert Pentium, Pentium MMX, AMD K5 og K6, og Cyrix 6x86 og 6x86MX. Apollo kan tilby busshastigheter på 66/75/83/100 MHz og støtter opptil 1 GB med enten FP (Fast Page) , EDO (Extended Data Out) , SDRAM (Synchronous Dynamic Access Memory) eller DDR (Double Data Rate) SDRAM II minne. Det er også støtte for opptil 2 MB sekundærcacheminne.

Ifølge VIA har selskapet utviklet en egen virtuell klokkesynkroniseringsdesign for å oppnå de nevnte 100 MHz. Konstruksjonen gjør også bruk av en DLL (digital lock loop), en metode som er avgjørende i høyhastighetsprosessorer og i DRAM- og AGP-busser i både Slot 1 og Socket 7-baserte systemer.

For virkelig å kunne konkurrere med Slot 1, kreves det at grafikkdatastrømmen skilles ut fra systembussen. Derfor er støtte for 1x og 2x AGP (Accelerated Graphics Port) også implementert i Apollo.

Ifølge VIA blir Apollo MVP3 nå masseprodusert for en kundebase på mer enn 20 hovedkort- og PC-produsenter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.