Økt interesse for IT-studier

Det var lenge stille, men nå opplever NITH-rektor Marit Myhre stigende interesse for IKT-fag.

Det var lenge stille, men nå opplever NITH-rektor Marit Myhre stigende interesse for IKT-fag.

Med flere nye bachelorgrader i sitt studietilbud, har NITH (Norges Informasjonsteknologiske Høyskole) store forventninger til det nye studieåret som starter til høsten. Selv om søknadsmassen ikke har markert seg nevneverdig ennå er det klikkene på web og informasjonssøk om NITHs tilbud som er målbart på interessen.

- Hos oss tar vi mot søknader fortløpende helt fram til studiestart 15. august. Det er derfor for tidlig å måle antall søkere, men vi merker at mange nå orienterer seg om våre studieretninger, forteller studierektor Marit Myhre i NITH til digi.no.

Det store rushet forventes først rundt 15. april, som er den offisielle søknadsfristen for høyskolene.

NITH utvider sitt studietilbud til høsten med bachelorgrader på CRM forretningssystemer, IT og kommunikasjon, interaksjonsdesignstudie på programmeringsfag knyttet opp mot web og spillindustri og Bachelor ingeniør datateknikk.

Bachelorgraden på ingeniør datateknikk spisses spesielt mot mobile løsninger.

- Vi ser et stort utviklingspotensiale i markedet på kombinasjon av ingeniørkunnskaper og mobileløsninger, sier førsteamanuensis Jon Haugen i NITH.

Haugen viser til flere norske selskaper som nå gjør det bra på mobilteknologi. Blant annet Opera Software som har gjort internasjonalt gjennombrudd med sin nettleser og utfordret Netscape og Internet Explorer og Birdstep som nå er i ferd med å bryte gjennom med sine mobile løsninger mot et marked som forventes å bare vokse.

- Tenk deg alle muligheter vi har på mobilkommunikasjon. NASA bruker nå teknologien til romfart ved mobilkommunikasjon til Mars og vi har betalingsløsninger over håndholdte PCer, illustrerer Haugen.

Både Birdstep og Opera kan bekrefte at markedet for mobile løsninger er voksende. Nå skal begge selskaper rekruttere flere medarbeidere.

    Les også:

Til toppen