BEDRIFTSTEKNOLOGI

Økt omsetning for norske Siemens

Siemens AS økte omsetningen med 10 prosent siste år, og oppnådde et resultat etter finansposter på 74 millioner, som er en million mer enn året før.

digi:stab
17. des. 1996 - 14:15

Siemens A/S fikk i forretningsåret 1995/96 et resultat etter finansposter på 74 millioner kroner, mot 73 millioner i fjor. Omsetningen økte med ti prosent til 3,4 milliarder kroner. Eksporten fra den norske delen av konsernet er nær fordoblet, og står for hovedtyngden av omsetningsveksten. Siemens har avvikende regnskapsår som avsluttes 30. september.

- Utviklingen i konsernet er at produksjon legges til de stedene som har best forutsetning for produksjon i form av blant annet teknologi og ekspertise, sier informasjonskonsulent Gunnar Sørensen, til digi:tele.

Da resultatet for Siemenskonsernet ble lagt fram i Tyskland forige uke ble det gjort klart at selskapets vekst i årene som kommer vil skje utenfor Tyskland.

Siemens A/S er det største selskapet i Siemens-konsernet i Norge. Konsernet som helhet fikk et resultat etter finansposter på 80 millioner kroner, mot 68 millioner i fjor. Etter et ekstraordinært tilskudd på 52 millioner kroner til pensjonsordningen, er det endelige resultatet før skatt 28 millioner kroner.

Siemens Nixdorf Informasjonssystemer A/S hadde et resultat før skatt på ti millioner kroner. Omsetningen på 507 millioner kroner økte med 30 prosent fra fjorårets 389 millioner.

Eksporten fra Siemens-konsernet ble i 1995/96 nær fordoblet, fra 315 til 628 millioner kroner.

Siemens-konsernet i Norge består av Siemens A/S, Siemens Nixdorf Informasjonssystemer, Infotron og en rekke installasjonsbedrifter. Totalomsetningen siste år var 3,9 milliarder kroner. Konsernet hadde 3.178 ansatte ved forretningsårets utgang, noe som er en økning på 9,5 prosent fra året før.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.