Økt overskudd i Ementor

Tross marginal omsetningsfremgang, tredoblet Ementor driftsresultatet.

Økt overskudd i Ementor

Tross marginal omsetningsfremgang, tredoblet Ementor driftsresultatet.

Ementor er en av norsk IT-bransjes store motorer, men selskapet har vært gjennom en av de lengste og dyreste nedturene et norsk IT-selskap noensinne har hatt. Nå er det et tilbakelagt stadie og selskapet har nå hatt fire kvartaler på rad med god økonomisk fremgang.

Selskapet la i dag frem tallene for tredje kvartal, og de er Ementor godt fornøyd med.

Totalt omsatte Ementor for 2,59 milliarder kronen, noe som var en vekst på bare 3,6 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det var således ikke omsetningsveksten som selskapet hadde mest grunn til å være fornøyd med.

Driftsresultatet var markant bedre enn i fjor. Det endte på 82,5 millioner kroner, en kraftig fremgang fra 27,4 millioner i fjorårets tredje kvartal.

Ementor forteller om god fremgang på forretningsområdet tjenester. Det bidro med 70,5 millioner i omsetning, en vekst på hele 17,1 prosent.

Produktomsetningen har imidlertid stagnert. Den økte med 20,5 millioner kroner, en marginal fremgang på 1,0 prosent. Ementor forklarer dette med et tap på 60 millioner kroner etter endring av svensk lovgivning i forhold til hjemme-PC-ordning. Uten dette tapet, mener Ementor at produktsalget ville gitt en fremgang på 3,9 prosent.

Jo Lunder ble hentet inn for å snu Ementor, og det gjorde han. Selskapets nye konsernsjef ble dansken Calus Hougesen. Han er godt fornøyd med resultatene.

- Som Ementors nye konsernsjef er det en fornøyelse å kunne fortsette å annonsere solide økonomiske resultater for gruppen. En fokusert IT-infrastruktur strategi kombinert med kostnadsstyring og lokal tilstedeværelse har skapt et solid grunnlag for vekst, og Ementors ledelse har stor tro på den strategiske retningen som er valgt for konsernet, sier Claus Hougesen, administrerende direktør i Ementor, i en pressemelding.

Ementor Norge bidro med et driftsresultat på 40,5 millioner kroner, en fremgang på 6 prosent. Omsetningen økte med 33,9 prosent, og endte 676,4 millioner kroner.

På slutten av 90-tallet, og på begynnelsen av dette årtusenet, var Ementor kjent for å være en aggressiv oppkjøper av andre selskaper. Det var stille på den fronten mens selskapet ryddet i egne rekker. I år har imidlertid Ementor kommet på offensiven igjen. De

har totalt gjort åtte oppkjøp av mindre lokale IT-selskaper, og den strategien har de tenkt til å fortsette med.

- Ementor er svært glad for å se at lokale aktører over hele Norden aktivt søker å bli en del av konsernet. Ementors strategi er å være en disiplinert kjøper, og vi ser frem til flere merverdiskapende oppkjøp innenfor konsernets strategiske satsingsområder, sier Hougsen.

Til toppen