Økt overskudd i Fujitsu Siemens Computers

Den europeiske IT-leverandøren Fujitsu Siemens Computers har nettopp lagt frem tallene for sitt regnskapsmessige første halvår- Det strekker seg fra april til september.

- Vi har nådd målet om å styrke selskapets overskudd før skatt og driftsoverskuddet. Jeg er stolt over at vi har klart å gjennomføre dette parallelt med en strategisk avgjørelse om å satse på Managed Services i tillegg til omstillinger overfor forbrukermarkedet, selv om dette har påvirket selskapets resultater på kort sikt, sier Bernd Bischoff, administrerende direktør i Fujitsu Siemens Computers, i en pressemelding.

Overskuddet endte på 14 millioner euro, en kraftig økning fra 4 millioner i samme periode for et år siden.

- Vi har også klart å holde inntektene på et noenlunde uendret nivå, dette til tross for ekstremt tøffe markedsforhold med en tosifret nedgang i gjennomsnittlige salgspriser, negativ inntektsvekst på IT-maskinvare i Vest-Europa og Tyskland, og svak dollarkurs, sier Bischoff.

Overskuddet økte på tross av at omsetningen sank med to prosent siden ifjor. Selskapet solgte for 3 milliarder euro i årets første halvår.

Fujitsu Siemens forteller om en vekst på 11 prosent innen industristandard servere, og en vekst på 14 prosent i salget til forbrukermarkedet.

Til toppen