Økt overskudd i Sony

Den japanske elektronikkprodusenten Sony gjennomgår en vanskelig omstillingsprosess, ledet av den amerkanske toppsjefen Howard Stringer.

På tross av problemer med blant annet Playstation-satsningen, klarer selskapet å gå med overskudd. Det ble tredoblet sammenlignet med i fjor, og endte på 541 millioner dollar. Stor etterspørsel etter digitalkameraer, samt drahjelp fra kraftige valutasvingninger får hovedæren for fremgangen.

I forrige kvartal tok Sony store avskrivninger på grunn av tap i spilldivisjonen og på grunn av store kostnader relatert til tilbakekallelse av flere millioner batterier til bærbare PC-er.

Sony har dominert spillmarkedet med sine spillkonsoller Playstation 1 og Playstation 2, men selv om Playstation 3 er kraftigere enn konkurrenten, har den solgt dårlig sammenlignet med konkurrenten Nintendo Wii.

Nobuyuki Oneda, Sonys finansdirektør innrømmer at PS3-salget har vært litt dårligere enn forventet, men ifølge CNet News sa han på en pressekonferanse at han har tro på at et priskutt i forrige måned og en kommende lansering av en 80 gigabytes modell vil løfte salget.

Sony solgte 710.000 Playstation 3 i kvartalet som strakk seg fra april til juni. Til sammenligning solgte Nintendo 3,43 millioner av sin Nintendo Wii.

Les mer om: