Økt overskudd i Tandberg

Kvartalstallene nådde likevel ikke opp til analytikernes forventninger.

Kvartalstallene nådde likevel ikke opp til analytikernes forventninger.

Oslo (NTB): Tandberg fikk et resultat før skatt på 34,7 millioner dollar i første kvartal. Det er en økning på over fem millioner dollar sammenlignet med første kvartal i fjor.

Til tross for et solid overskudd og en god vekst i forhold til kvartalsresultatet som ble presentert i fjor vår, klarte ikke videokonferanseselskapet Tandberg helt å innfri forventningene til analytikerne torsdag.

Selskapet fikk et resultat før skatt i årets første tre måneder på 34,7 millioner dollar, tilsvarende over 172 millioner kroner etter dagens kurs. Det er opp fra 29,5 millioner dollar, eller rundt 146,5 millioner kroner i samme periode i fjor.

Selskapet omsatte for 178,1 millioner dollar og fikk et driftsresultat på 37,4 millioner dollar i årets første kvartal. Tilsvarende tall i 2007 var 128,5 og 29,2 millioner dollar.

Analytikere Dn.no referer til hadde ventet tall som lå rundt én million dollar over det som ble presentert torsdag. Da var allerede forventningene nedjustert på grunn av den økonomiske usikkerheten i USA.

Tandberg har vesentlige deler av sine inntekter i USA og er derfor sårbar for en svekket dollarkurs. Aksjekursen til selskapet ble redusert med 4,66 prosent i forkant av resultatpresentasjonen torsdag.

Til toppen