RESULTATERFINANS

Økt overskudd og omsetning i Oracle

Larry Ellison leverer et godt kvartal, men markedet håpet på mer enn innfrielse av forventninger.

19. des. 2006 - 07:56

Verdens nest største programvareselskap, Larry Ellisons Oracle, la frem tallene for sitt andre kvartal i sitt avvikende regnskapsår.

Selskapet innfridde forventningene ved å legge frem en resultatøkning på 21 prosent. Det var imidlertid ikke helt det markedet ønsket seg, etter at IT-giganten to kvartaler på rad har overgått forventningene. Aksjekursen falt litt i etterhandelen etter at tallene ble presentert. For året så langt har imidlertid aksjekursen steget med hele 47 prosent.

Overskuddet for kvartalet endte på 967 millioner dollar, mens det endte på 798 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Omsetningen steg med 26 prosent og endte på 4,2 milliarder dollar.

Lisensinntektene fra salg av nye lisenser steg med 28 prosent og utgjorde 340 millioner dollar i omsetning. Databaseproduktene, som Oracle er mest kjent for, vokste ikke like fort. Der steg inntektene med 9,5 prosent til 867 millioner dollar. Inntektene fra tjenestesalg steg med hele 41 prosent og utgjorde med det 949 millioner dollar.

- Vi leverte sterk topplinjevekst samtidig msom vi presterte solid fortjeneste i andre kvartal. Vi er nå halvveis gjennom vår femårsplan for å nå en årlig vekst på 20 prosent, sier Safra Catz, Oracles finansdirektør, i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.