RESULTATERFINANS

Økt satsing på forskning

Regjeringen satser på å styrke norsk forskning både på det offentlige plan og i næringslivet.

8. okt. 2003 - 10:17

I statsbudsjettets forslag til bevilgninger til utdannings- og forskningsformål i 2004, går regjeringen inn for å øke FoU-innsatsen til gjennomsnittlig OECD-nivå gjennom en vekst i de offentlige forskningsmidlene på 1,1 milliarder kroner.

Ved hjelp av SkatteFUNN-ordningen for skattefradrag for investeringer i forskning sørger regjeringen for en bedring av rammebetingelsene for forskning i næringslivet, og det foreslås også en styrking av langsiktig grunnforskning gjennom Norges forskningsråd.

Regjeringen vil fullfinansiere Kvalitetsreformen for høyere utdanning. Det foreslås et nytt senter for internasjonalisering og 200 nye stipendiatstillinger.

I grunnopplæringen foreslås det økt satsing på kvalitetsutvikling. For å øke læringsutbyttet i grunnskolen etableres det et system for kvalitetsvurdering, blant annet ved hjelp av nasjonale prøver for å kartlegge elevenes kunnskaper.

Regjeringen foreslår også bedre finansiering av utenlandsstudier, blant annet ved utvidet låneadgang og rett til finansiering for alle fagretninger.

Regjeringen foreslår 13 millioner kroner til det nye Holocaustsenteret som skal flytte inn i Quislings Villa Grande på Bygdøy neste år. Der skal det forskes på rasisme, diskriminering og brudd på menneskerettighetene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.