BEDRIFTSTEKNOLOGI

Økte avstander øker mobilbruk

I forhold til innbyggertallet er det folk i landets tre nordligste fylker som oftest tyr til mobiltelefonen når de skal ringe. 38 prosent av befolkningen i Finnmark er kunder hos Telenor Mobil, tett fulgt av Oslo, Troms og Nordland.

Frode Eriksen
28. jan. 1998 - 15:33

Mobiltelefonpenetrasjonen i Norge øker, og aller mest øker den i Finnmark, ifølge tall fra Telenor Mobil.

Selskapet har alene på sine tre mobilnett en penetrasjon på 38 prosent. I tillegg kommer NetComs kunder i fylket. Telenor opplever en sterk vekst i nye abonnenter i Finnmark med hele ti prosent i 1997, mot et snitt i Norge på seks prosent.

- Det ser ut som om fylker med store avstander og mye næringsvirksomhet også har et større behov for mobiltelefon, sier nytilsatt informasjonsdirektør Anne Ekern i Telenor Mobil og Telenor Privat til digi.no.

Fem på topp på penetrasjonslisten for Telenor Mobil er - foruten Finnmark - Oslo med 35 prosent penetrasjon, Troms på 32 prosent og Nordland og Hedmark med 30 prosent hver.

- Telenor Mobils snitt landet sett under ett er 28 prosent penetrasjon, ifølge Ekern.

- Norge har en gjennomsnittlig mobiltelefonpenetrasjon totalt på rundt 35 prosent, sier Ekern, som imidlertid mener tallet ligger et par prosentpoeng over i dag.

Penetrasjonen for Telenor Mobil alene spriker mye fra det minst mobile fylket, Hordaland på 25 prosent, til altså Finnmark som ligger 13 prosentpoeng høyere.

- Den fylkesvise mobiltettheten viser at Telenor Mobil har et godt fotfeste og er markedsleder i alle fylker i Norge. Det er en posisjon vi er stolte av og som vi skal arbeide hardt for å fastholde, sier hun.

Mobilveksten har ikke stanset helt opp i år. Ekern opplyser til digi.no at Telenor Mobil fikk sin kunde nummer 150.000 i de tre nordligste fylkene forrige uke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.