Økte kostnader og lavere inntekter i Novell

Novell rapporterte underskudd etter mindre salg og økte kostnader.

Økte kostnader og lavere inntekter i Novell

Novell rapporterte underskudd etter mindre salg og økte kostnader.

Programvareselskapet Novell har lagt frem tall for sitt siste kvartal. Det endte med et underskudd, samtidig som omsetningen falt.

Omsetningen i kvartalet som ble avsluttet 31. januar falt til 230 millioner dollar, fra 242 millioner året før. Samtidig gikk resultatet fra et overskudd på magre 1,8 millioner dollar i tilsvarende kvartal i 2005, til et underskudd på 19,9 millioner dollar i kvartalet som ble avsluttet i januar i år.

Som så mange andre amerikanske børsnoterte IT-selskaper, undersøker Novell også om det er uregelmessigheter i deres opsjonsprogram. Tallene er derfor ikke endelige.

Litt over halvparten av underskuddet skal skyldes en nedskriving av en goodwill post i regnskapet relatert til selskapets konsulentenhet. Dette er en enhet som Novell sier at de ønsker å spinne ut i et separat selskap.

- Det er ikke et stort forretningsområde. Det er veldig lite. Egentlig ikke noe som er nyhetsverdig, sier Dana Russel, Novells finansdirektør til CNet News.

Sammen med en kostnad relatert til restrukturering av virksomheten på 7,4 millioner dollar, og 5,7 millioner dollar i utgifter relatert til gjennomgangen av opsjonsprogrammet, var det imidlertid nok til å generere et underskudd.

Til toppen