BEDRIFTSTEKNOLOGI

Økte tap i Tele 1

Teleoperatøren Tele 1 Europe økte tapene med et tap før skatt på 323 millioner svenske kroner i årets første kvartal, en forverring fra 190 millioner kroner året før. Samtidig bytter selskapet navn til Song Networks.

Frode Eriksen
16. mai 2001 - 08:09

Tapene før skatt var dårligere enn hva snittanslagene fra SME Direkt lød på (308 millioner svenske kroner).

Driftsresultatet endte på minus 218 millioner svenske kroner, en forverring fra 122 millioner i minus i fjor. Omsetningen steg fra 166 millioner svenske kroner til 417 millioner.

Målet nå er en drift som går i pluss i 2004. Selskapet rapporterer bare den nordiske virksomheten samlet, ikke enkeltmarkeder hver for seg.

Konsernsjef Ivar Strömberg sier at utviklingen i første kvartal viser at selskapet er på god vei til å inta posisjonen som den ledende bredbåndsoperatøren på bedriftsmarkedet i Norden.

Selskapet sitter nå med i underkant av 14.000 bedriftskunder, hvorav 3.000 på faste samband. Selskapet har vel 4,2 milliarder svenske kroner i kassa, blant annet etter en emisjon i januar på halvannen milliard kroner, noe selskapet mener er nok til å finansiere forretningsplanen og fortsatt gjøre gode oppkjøp.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.