Økte tap i Tele 1

Teleoperatøren Tele 1 Europe økte tapene med et tap før skatt på 323 millioner svenske kroner i årets første kvartal, en forverring fra 190 millioner kroner året før. Samtidig bytter selskapet navn til Song Networks.

Tapene før skatt var dårligere enn hva snittanslagene fra SME Direkt lød på (308 millioner svenske kroner).

Driftsresultatet endte på minus 218 millioner svenske kroner, en forverring fra 122 millioner i minus i fjor. Omsetningen steg fra 166 millioner svenske kroner til 417 millioner.

Målet nå er en drift som går i pluss i 2004. Selskapet rapporterer bare den nordiske virksomheten samlet, ikke enkeltmarkeder hver for seg.

Konsernsjef Ivar Strömberg sier at utviklingen i første kvartal viser at selskapet er på god vei til å inta posisjonen som den ledende bredbåndsoperatøren på bedriftsmarkedet i Norden.

Selskapet sitter nå med i underkant av 14.000 bedriftskunder, hvorav 3.000 på faste samband. Selskapet har vel 4,2 milliarder svenske kroner i kassa, blant annet etter en emisjon i januar på halvannen milliard kroner, noe selskapet mener er nok til å finansiere forretningsplanen og fortsatt gjøre gode oppkjøp.

Til toppen