Oktober blir nasjonal sikkerhets­måned

Norge går i USAs fotspor og innfører oktober som nasjonal sikkerhetsmåned for norske databrukere.

3. okt. 2011 - 08:47

Oslo (NTB): Måneden markeres med en kampanje med vekt på oppdatering av programvare. Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud fronter kampanjen. Den gjennomføres i regi av Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) og vil bestå av radioreklame, et ennå ikke kunngjort arrangement i slutten av oktober, og forbrukerråd for Mac- og PC-brukere på nettstedet www.sikkert.no.

– Det er et felles ansvar at vi alle gjør det vi kan for å bedre sikkerheten. Oktoberkampanjen i år vil handle om nødvendigheten av å oppdatere programmene vi har på våre datamaskiner, sier seniorrådgiver Tone Hoddø Bakås i NorSIS.

Sikkerhetshull i dataprogrammer brukes ofte av uvedkommende for å få tilgang til datamaskiner. NorSIS oppfordrer til å oppdatere alle installerte programmer og å fjerne programmer som ikke lenger skal brukes.

– Noen programmer oppdaterer seg automatisk, men mange gjør det ikke. Få leverandører har samme opplegg for å oppdatere programmene, og dette er en utfordring, sier Bakås.

I USA har oktober siden 2004 vært nasjonal sikkerhetsmåned, frontet av landets president. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.