FORBRUKERTEKNOLOGI

OL blir brekkstang for Silverlight

Microsoft og NBC tar i bruk ny videoteknologi for å gjennomføre «tidenes beste olympiske leker».

4. aug. 2008 - 09:29

Silverlight er Microsofts nye webteknologi, som skal åpne for mer avansert medieavspilling og mer interaktive applikasjoner på Internett.

Løsningen minner mye om Flash-plattformen fra Adobe, og i likhet med denne må brukere laste ned en nettleser-plugin for å se innhold som er laget for de respektive plattformene.

Adobe hevder at Flash-støtte finnes på rundt 98 prosent av alle PC-er med tilknytning til internett, og selvom Microsoft ikke har gått ut med tallene på hvor mange som har lastet ned Silverlight, så er det klart at utfordrer-teknologien ikke har tatt skikkelig av ennå.

Alt det kan endres når sommerlekene i Beijing starter fredag denne uken.

Fjernsynsnettverket NBC og programvaregiganten Microsoft satser nemlig stort på Silverlight for å levere tusener av timer med live video fra de olympiske lekene i Kina.

Alt i alt vil tilbudet bestå av over 2000 timer live video, i tillegg blir det mulig å bestille rundt 3000 timer «on-demand».

Nettstedet TVweek skriver at selskapet planlegger å tilby mellom 500.000 og 600.000 samtidige videostrømmer under lekene. Det skal være satt av ytterligere båndbredde hvis behovet blir enda større.

Videoavspilleren som tv-selskapet skal ta i bruk på nettsidene nbcolympics.com vil etter planen inneholde helt ny funksjonalitet for å kunne velge ulike kapitler i filmene, eget lag for kommentarspor, og muligheter for å kunne følge med på fire øvelser samtidig.

Funksjonene i videoavspilleren baserer seg på Silverlight, og gir Microsoft muligheten til å vise frem teknologien til titalls millioner av brukere som ønsker å følge lekene de neste to ukene.

NBC opplyser til TVweek at de valgte Microsoft som olympisk samarbeidspartner på grunn av selskapets tekniske innsikt, samt gjennomslagskraften til portalen MSN.com.

- Ingen andre selskaper kan levere like bred og langtrekkende teknisk ekspertise. Med lanseringen av Silverlight visste vi at vi ville få neste generasjons videoprodukt som understøtter målene vi har med olympisk video, sier NBCs sjef for digitale medier Perkins Miller til TVweek.

Ifølge Cnet vil det bli mulig å følge lekene på NBC-nettstedet også for de som ikke ønsker å installere støtte for Silverlight, gjennom en nedskalert videoavspiller uten de nye funksjonene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.