RESULTATERFINANS

Ola og Kari vil gjerne "safe" på nettet

Mer enn hver tredje nordmann vil helst gå inn på en norsk webside hvis de skal handle over nettet. Kun en av hundre foretrekker å handle i amerikanske nettbutikker. Det viser en undersøkelse foretatt av Europay.

Therese Werenskiold
13. sep. 2000 - 15:27
Europay

Kun én prosent av nordmennene foretrekker å handle på amerikanske websider. To prosent oppgir at de ville valgt å handle på en webside fra et annet skandinavisk land, og åtte prosent mener det er ett fett hvilken nasjonalitet nettbutikken de skal handle i har.

Når det gjelder betalingsmåte sverger de fleste - litt over halvparten - til å benytte kort. Blant svenskene er det bare en av tre som foretrekker kort som oppgjørsform.

Hverken nordmenn eller svensker benytter seg av betaling via mobiltelefonregningen i noen særlig grad (henholdsvis to og fem prosent).

Den største barrieren for netthandel er tilliten til sikkerheten på Internett, tror Europay. Ifølge undersøkelsen stoler bare en fjerdedel av den norske befolkningen på sikkerheten hos Internett-detaljistene. Og også svenskene er skeptiske til sikkerheten. Kun 21 prosent av svensker har tillit til at sikkerheten blir ivaretatt.

Mer om netthandel:
Slik lykkes nettbutikkene
Risikabelt å handle fra utenlandske nettbutikker
Én million nordmenn vil e-handle i 2001


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.