KARRIERE

Olaf Thommessen til Steria

Venstres tidligere nestleder tar med seg eget konsulentselskap.

Satser på IT som muliggjører for bærekraftig utvikling: Olaf Thommessen går til Steria.
Satser på IT som muliggjører for bærekraftig utvikling: Olaf Thommessen går til Steria. Bilde: Johnny Syversen
22. aug. 2011 - 10:13

Den profilerte politikeren og tidligere nestlederen i Venstre skal bygge opp en skandinavisk konsulentorganisasjon for såkalt bærekraftig rådgivning i Steria.

- Sustainability consulting er et vanskelig uttrykk å oversette til norsk, men det er rådgivning knyttet til bedrifters samfunnsansvar, bærekraftig verdiskapning og forretningsutvikling, sier Olaf Thommessen til digi.no.

IT vil de neste 30-40 årene kunne spille en viktig rolle i den forbindelse, også innen områder vi sannsynligvis ikke kjenner enda, påpeker han.

- Teknologiutvikling generelt er blant de viktigste forholdene vi har. Man kan tenke seg infrastrukturell utvikling, byutvikling, overvåkning- og kontrollsystemer innen ulike former for klimautslipp. Listen er så lang at det bare er kreativiteten som setter begrensning.

Satser på IT som muliggjører for bærekraftig utvikling: Olaf Thommessen går til Steria. <i>Bilde: Johnny Syversen</i>
Satser på IT som muliggjører for bærekraftig utvikling: Olaf Thommessen går til Steria. Bilde: Johnny Syversen

Thommessen (45) har lengre fartstid fra IT-bransjen, både som direktør for satelittelefon-divisjonen i Nera og fra virksomhet innen lederveiledning i USA. Det siste året har han også pleiet et nært forhold til Steria gjennom sitt eget selskap Etheco.

Konsulentvirksomheten i Etheco blir nå overdratt til Steria, mens CSR Norge, et nettverk for samfunnsansvar fortsatt skal drives gjennom Etheco.

- For kundene våre innebærer det at de får et bedre tilbud gjennom et stort system som det Steria er. Jeg ønsker ikke å kommentere de økonomiske betingelsene, sier Thommessen til digi.no.

Foruten å lede Sterias nye skandiaviske rådgivningssatsing, primært i Norge og Sverige, vil han også sitte i Sterias globale styringsgruppe for bærekraftighet, samt i ledergruppen til rådgivningsdivisjonen.

- Jeg ser veldig frem til å jobbe sammen med et stort internasjonalt og faglig tungt team.

Thommessen er utdannet siviløkonom med MBA fra International Institute for Management Development i Lausanne samt statsvitenskap fra Science Po i Paris.

Foruten sin politiske karriere i Venstre har han blant annet jobbet for Storebrand, Orkla, Nera og Eksportrådet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.