BEDRIFTSTEKNOLOGI

Olicom-fusjon i boks

Fusjonen mellom det danske nettverksselskapet Olicom og Nasdaq-registrerte CrossComm Corporation ble formelt gjennomført torsdag. Det nye selskapet blir notert på Nasdaq under navnet OLCMF.

Øystein Kvistad
16. juni 1997 - 14:43

Hver av de omlag 9,5 millioner utestående aksjene i CrossComm vil bli byttet mot 0,2667 Olicom-aksjer og fem dollar i cash. Overdragelsen er verdsatt til i overkant av 90 millioner amerikanske dollar - omlag 650 millioner kroner.

Aksjonærene i de fusjonerende selskapene har akseptert vilkårene for fusjonen, som blant annet innebærer at det nye selskapet tar Olicom-navnet og listes på Nasdaq-børsen under navnet OLCMF

- Overtakelsen av CrossComm vil styrke Olicoms posisjon på det globale markedet for ende-til-ende-løsninger i IBM-sentriske Token Ring-miljøer og hurtige ATM-løsninger til større selskaper, sier administrerende direktør Lars Stig Nielsen.

I kjølvannet av CrossComm-overtakelsen vil Olicom søke om å bli notert på Københavns Fondsbørs. Olicom har vært registrert på "teknobørsen" Nasdaq i USA siden 1992. Det danske nettverksselskapet går bedre enn noen gang, og hadde i første kvartal et driftsresultat på vel 33 millioner kroner av en omsetning på nesten 350 millioner - en økning i omsetning på over 50 prosent sammenliknet med samme periode året før.

Denne utviklingen vil neppe fortsette umiddelbart etter CrossComm-overtakelsen, da Olicom-ledelsen ser for seg at oppkjøpet naturlig vil måtte følges av betydelige FoU- og omstruktureringskostnader.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.