Olicom kan miste navnet

Det danske nettverksselskapet Olicom risikerer å miste retten til å bruke Olicom som navn og varemerke. "Olicom" er et varemerke som selskapet har på lisens fra italienske Olivetti - en avtale som går ut i september neste år.

Olicom, som er børsnotert både i København og på den amerikanske "teknologibørsen" Nasdaq, opplyser i en melding til de amerikanske børsmyndigheter at et eventuelt tap av selskapsnavn vil "medføre betydelige udgifter og mulighed for forvirring blandt kunderne, hvilket igen kan få væsentlig negativ effekt på selskabets forretninger, finansielle tilstand og driftsresultat", skriver Børsens nyhetsmagasin fredag

Ifølge Reuters har Olicom ennå ikke informert fondsbørsen i København om saken. Forskningsassistent Jesper Lau ved Københavns Universitet sier til nyhetsbyrået at selskapet også burde ha informert det danske aksjemarkedet.

I det hele tatt har det vært flere negative nyheter rundt Olicom den siste måneden. Nylig la selskapet fram et underskudd på 2,6 millioner dollar for tredje kvartal (inklusive ekstraordinære omstruktureringskostnader), hvorpå selskapets grunnlegger og toppsjef, Lars Stig Nielsen, umiddelbart stilte sin plass til disposisjon. Ny konsernsjef er Niels Christian Furu (se relatert artikkel i margen til høyre).

Den danske næringslivsavisen Børsen skriver dessuten i dag at Olicoms selvstendighet er truet, fordi stadig flere virksomheter er på vei vekk fra Olicoms nettverksteknologi Token Ring. Selskapene velger i stedet Ethernet når de implementerer nye nettverksløsninger. Ethernet er rimeligere og raskere enn Token Ring, og dét er grunner gode nok for mange virksomheter selv om Token Ring skal være en mer driftssikker løsning.

Til toppen