BEDRIFTSTEKNOLOGI

Olicom kan splittes opp

Det danske teknologiflaggskipet Olicom er på desperat leting etter en partner eller kjøper. Datakomselskapet har utsatt presentasjonen av tallene for andre kvartal og bedt om å plasseres på Fondsbørsens observasjonsliste.

Øystein Kvistad
6. aug. 1999 - 04:52

Olicom sier i meldingen til Fondsbørsen at "Olicom forhandler med forskjellige partnere om samarbeid om - og/eller salg av - deler av konsernets teknologier".

Utfallet av disse forhandlingene vil naturlig nok ha en viss innflytelse på konsernets balanse per 30. juni i år, som er sluttdatoen for Olicoms andre kvartal, og dette oppgis som årsak til at selskapets fremleggelse av halvårstallene nå utsettes - trolig til utgangen av august.

Forsåvidt kommer det ikke som noen overraskelse at Olicom er på partnerjakt - det har selskapet signalisert før, men at datakomselskapet, som både er notert på Fondsbørsen og NASDAQ, også vurderer en oppslitting av virksomheten, kom overraskende på store deler av markedet.

På selskapets egen oppfordring er Olicom nå satt på den danske børsens observasjonsliste.

Olicoms krise skyldes ikke minst at teknologiutviklingen har gått raskere enn det selskapet har klart å henge med på. Det danske selskapet har hatt en høy stjerne internasjonalt for sine Token Ring-løsninger, men Olicom har ikke klart å utvikle tilsvarende solide løsninger for Fast Ethernet, som i ekspressfart nå overtar en stadig større del av datakommarkedet.

Allerede 27. mai offentliggjorde Olicom at 1999-resultatet ville bli langt svakere enn først antatt. Olicom-sjef Nils Christian Furu antydet da at omsetningen ville bli lavere i første halvår 1999 enn for samme periode i fjor, og vedgikk at andre kvartal i år har gått med underskudd.

Et par uker etter resultatvarselet meldte Olicom at selskapet hadde inngått avtaler med de to amerikanske selskapene Timeplex Group og VBrick Systems om å benytte Olicoms høyhastighetsløsninger til Timeplex' videokonferansesystemer og VBricks taletransmisjonsprodukter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.