BEDRIFTSTEKNOLOGI

Olicom med rekordresultat

Mens danske Olicom i første kvartal 1996 måtte notere seg for et begredelig nettounderskudd på 3,2 millioner dollar, viser tallene for årets tre første måneder et rekordsterkt driftsresultat på 4,6 millioner dollar.

Øystein Kvistad
27. apr. 1997 - 17:21

Det danske nettverksselskapet Olicom lever for tiden godt på Token Ring-teknologi. Selskapet omsatte for 48,4 millioner dollar i årets første kvartal - en økning på hele 51 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Ved siden av vesentlig økt salg, kan den sterke resultatforbedringen best forklares med fjorårets kostbare restrukturering av selskapets amerikanske datterselskaper, går det fram av resultatet som er lagt ut på Olicoms hjemmeside på Internett.

Nå selger Olicom bedre enn noen sinne i USA. Et bedre salgs- og distribusjonsapparat er noe av forklaringen, riktige produkter til riktig pris til rett tid en annen. Som nettverksselsakper forøvrig har også Olicom dessuten kommet til at vekst gjennom oppkjøp av andre bedrifter slett ikke er å forakte. Det viste seg så sent som 21. mars, da formalitetene omkring CrossComm-oppkjøpet (CCC) ble endelig avklart.

CCC er en ledende leverandør av ATM og multiprotokoll ruterteknologi for virksomhetskritiske SNA/Token Ring-miljøer. Avtalen Olicom har inngått med CCC innebærer mellom annet at Olicom betaler fem dollar for hver CCC-aksje.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.