BEDRIFTSTEKNOLOGI

Olicom presser prisene

Det danske nettverksselskapet Olicom lanserte onsdag en ny svitsj for 100 Mbit/s Token Ring-nettverk som ifølge selskapet bare koster det halve av det konkurrentene forlanger for tilsvarende produkter. Samtidig slippes en ATM-svitsj som skal gjøre det mer attraktivt for selskaper å innføre ATM i stamnettet.

Øystein Kvistad
15. sep. 1997 - 19:36

Olicoms Token-Ring-svitsj CrossFire OC-8600 er ifølge selskapet den første på markedet som fra grunnen av - fra ASIC-nivå - er utviklet kun for Token-Ring-svitsjing og med en kapasitet på 100 Mbit/s. Prisen per port vil ligge under 400 dollar - altså godt under nivået fra 600 til 2000 dollar slike løsninger har ligget på fram til i dag.

I praksis betyr det at en OC-8600 i grunnkonfigurasjon med 20 porter kommer seg på omlag 8000 dollar. Én enkelt svitsj kan ha inntil 28 porter, men med en skalérbarhet opp til 224 porter, ifølge produsenten. Dette, sammen med blant annet koblinger til ATM, gjør at de fleste problemer som hittil har ridd brukere av Token-Ring-svitsjer som en mare, nå er løst, mener Olicom.

Mange store virksomheter som flyselskaper og banker har investert uhorvelige mengder kroner i Token-Ring-løsninger, og det er primært mot disse kundene Olicom nå tilbyr Token-Ring-løsninger for kapasiteter på 100 Mbit/s. Ifølge selskapet er det først nå det begynner å bli lønnsomt å fortsette å investere i Token-Ring.

Det samme framtidsoptimistiske synet preger Olicoms lansering av sin nye ATM-svitsj, CrossFire OC-9100. For med denne svitsjen innfører det danske nettverksselskapet plug-and-play i ATM-verdenen. Dermed håper Olicom å fjerne stempelet på ATM som alt for komplekst til en alt for kostbar penge - noe som ikke minst har holdt mange Token-Ring-brukere unna videre satsing på ATM i stamnettet.

Den enkleste OC-9100-modellen blir priset til omlag 10.500 dollar (1200 dollar per port). Men prisen er ikke det viktigste. Hovedpoenget med lanseringen - svitsjen vil bli tilgjengelig i begynnelsen av oktober - er at det blir enklere å integrere ATM i stamnettet med både Token-Ring og Ethernet, er Olicoms markedsbudskap.

OC-9100 kan konfigureres med 2,5 Gbps delt minne - med inntil fire 155 Mbps-moduler som hver kan ha fire 155 Mbps UTP eller fiber ATM-porter (totalt inntil 16 stk. 155 Mbps-porter) og inntil tre 622 Mbps-moduler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra