BEDRIFTSTEKNOLOGI

Olivetti bærbare ned i pris

Olivetti PC har løsrevet seg fra moderselskapet og bruker pris som et aggressivt virkemiddel til å vinne markedsandeler. Selskapet melder at de setter ned prisene på sine bærbare maskiner med opp til 23 prosent i hele Europa.

Jens Kanden
13. mars 1997 - 15:40

Olivetti Personal Computers i Norge er nå en avdeling av Olivetti Personal Computers AS i Danmark. Hele Olivetti Personal Computers-gruppen ble kjøpt opp av en gruppe industrielle investorer, Piedmont International, og den endelige avtalen ble undertegnet 1. mars 1997. Dermed er Olivetti PCs navlestreng til moderselskapet Olivetti kuttet. Nå må Olivetti PC greie seg på egen hånd.

I en pressemelding melder selskapet at de setter ned prisene på sine bærbare maskiner med opp til 23 prosent i hele Europa for å befeste sin posisjon med hensyn til pris og ytelse.

- Vi har syv forskjellige modeller i Echos Pro-serien, varierende fra 133Mhz Pentium- til 166Mhz Pentium MMX-modeller. De billigste koster 11-12.000 kroner eks. MVA, mens de dyreste kommer på rundt 38.000 kroner eks. MVA. Det er den dyreste modellen som er satt ned 23 prosent, forteller forhandleransvarlig hos Olivetti PC, Heidi Bleivik til digi:data.

- Jeg er meget fornøyd med med de bærbare produktene våre, fortsetter Bleivik. Vi har de rette prosessorene og de rette diskstørrelsene. Vi har aldri solgt så mange bærbare maskiner som nå, fortsetter Bleivik.

- Du skal vite at Olivetti er fjerde størst på bærbare maskiner både i Norge og i Europa, avslutter en tilfreds Bleivik.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.