BEDRIFTSTEKNOLOGI

Olivetti får velsignelse til oppkjøp

Den italienske regjeringen har gitt Olivetti det etterlengtede klarsignalet som gjør at selskapet kan kjøpe seg opp i Telecom Italia. Olivetti kjøper vel 52 prosent av aksjene i selskapet for rundt 33 millarder dollar.

Frode Eriksen
11. juni 1999 - 13:23

Den italienske beslutningen var nødvendig, siden den italienske staten sitter ned en "gylden aksje" som gir vetorett i viktige saker for selskapet etter delprivatiseringen de siste årene. Regjeringen sitter fremdeles på en liten aksjepost på 3,4 prosent, som ennå ikke er solgt.

Dermed har Roberto Colaninno - Olivettis toppsjef - fått den politiske støtten til det som karakteriseres som Europas største fiendtlige oppkjøp uansett bransje.

Colaninno sa på generalforsamlingen til Olivetti at en ikke skal utelukke at selskapet gjenopptar samtaler med Deutsche Telekom, men samarbeidet vil da ha en helt annen form enn hittil planlagt. I mellomtiden inviterer han nye eiere til Olivetti for å styrke selskapets eierstruktur, ettersom det meste av oppkjøpssummen betales i penger.

Colaninno opplyste at når oppkjøpet var gjennomført, ville det nye selskapet ha et årlig salg på vel 26,4 milliarder dollar og sysselsette 132.000 ansatte. Planen er i løpet av 2002 å bli kvitt gjelda på 26,5 milliarder dollar, som er opptatt i forbindelse med fusjonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra