BEDRIFTSTEKNOLOGI

Olivetti med operativ NC

Olivetti Research Laboratory (OLR) har laget et operativt Network Computer (NC) miljø basert på Java applet teknologi inklusive en enkel NC. OLRs implementering kalles JavaTel hvor en bruker kan aksessere sitt personlige datskrivebordsmiljø via en Java-applet på en Internett-side.

Jens Kanden
14. okt. 1996 - 10:00

Olivetti Research Laboratory (OLR) har implementert en Network Computer(NC) løsning basert på Java-teknologi. OLR har løst serversideproblematikken med sin Java-løsning kalt JavaTel. En bruker kan aksessere sitt arbeidsmiljø på maskinen sin fra hvor som helst i verden. Alt brukeren trenger er en nettleser som kan takle Java og rette leseren mot en Internett-side med en Java applett som inneholder brukerens arbeidsmiljø. OLR har også laget en meget enkel NC som laboratoriets brukere kan benytte til å aksessere sine dataskrivebordsmiljøer når de forflytter seg i laboratoriet eller er ute og reiser.

- Vi har jobbet med nettverks-computing i fem år for å få til teleporting av brukeres arbeidsmiljøer, lenge før NC-konseptet var kjent og popularisert, sier Dr. Andy Hopper, visepresident for forskning ved OLR i England til digi:data. Vi kom opp med en enkel NC som følger enkle protokoller og har en liten skjerm til bruk ved aksess. Maskinen har også et miniatyrkamera som gir muligheter for videopost og -konferanser. Ved å peke og klikke kan brukere manipulere vinduer og appliaksjoner, editere filer og aksessere multimedia-tjenester som om de er logget direkte på det lokale nettverket, sier Hopper.

- Vi har skrevet hele løsningen i Java slik at alt en bruker trenger for å få tilgang til sitt dataskrivebord er en nettleser som forstår Java. Vi kaller løsningen JavaTel. Selvfølgelig er båndbredde og tregeheten i Java et problem, men dette er ting som vil bedre seg. Neste versjon av Java skal være mye raskere og Internett blir jo stadig bygget ut, sier Hopper.

Basert på ATM-infrastruktur og Java har ORL bygget en løsning som kan bli en standard for bedrifters fremtidige datamiljøer. Hopper tror ORLs prosjekt vil få stor innflytelse på kommersielle bedriftsmiljøer og mobil data innen tre til fem år. Fortsatt gjenstår mye arbeide, i henhold til Hopper, for å bedre båndbredden ved fjernaksess over Internett, men Hopper henviser til andre OLR-prosjekter som radio ATM systemer. ORL hevder å ha det første fungerende radio ATM-system i verden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.