BEDRIFTSTEKNOLOGI

Olivetti øker budet

Italienske Olivetti trapper opp kampen om teleselskapet Telecom Italia og øker sitt bud med 15 prosent til 60,4 milliarder euro. I helgen bestemte styret i Telecom Italia seg for å legge inn et bud på sitt datterselskap, mobiloperatøren Telecom Italia Mobile.

Frode Eriksen
30. mars 1999 - 11:24

Den telepolitiske realiteten i Italia er enkel. Olivetti ønsker å kjøpe Telecom Italia. Dette vil ikke Telecom Italia, som i sin tur vil kjøpe Telecom Italia Mobile for å bli så stor at Olivetti ikke har penger til å kjøpe begge selskapene. Telecom Italia eier fra før 60 prosent av Telecom Italia Mobile.

Siden Olivetti la fram sitt første bud på Telecom Italia har analytikere mer enn antydet behovet for et høyere bud fra Olivetti for å ha en sjanse til å overta det italienske teleselskapet. Og mandag kom det: Olivetti bekrefter intensjonen om å øke sitt bud med 15 prosent fra 52,6 milliarder euro til 60,4 milliarder euro, eller fra 10 euro per aksje til 11,5 euro per aksje. Budet er i kontanter, aksjer og obligasjoner, med henholdsvis 6,92 euro i kontanter, 2,9 euro i obligasjoner og resten i aksjer.

Selv om ledelsen i Telecom Italia er mot at Olivetti får kjøpe opp teleselskapet, har en også kommentert budet med at det er for lavt.

Når Olivetti nå har økt budet, mener analytikere at det blir vanskeligere å få aksjonærer i Telecom Italia med på å legge inn bud på Telecom Italia Mobile-aksjer, skriver nyhetsbyrået Bloomberg. Olivetti ser altså ut til å ha styrket sjansene til å lykkes med oppkjøpet.

Telecom Italias ledelse ønsker å by 23 milliarder euro for de 40 prosentene av selskapet som i dag er på andre hender.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra