AVTALER & KONTRAKTER

Oljeselskap velger SAP

Bet på løsning for mindre oljeselskaper.

8. juli 2011 - 12:56

Olje- og gasselskapet VNG Norge har valgt SAP, driftet og levert av Pearl Consulting, som nytt regnskapssystem. Løsningen skal serve selskapets operasjon i både Norge og Danmark.

VNG Norge, som er et datterselskap av den store tyske gassimportøren Verbundnetz Gas Aktiengesellschaft, har ansvar for produksjon av olje og gass i den tyske energiaktøren. Selskapet er partner i 26 lisenser og er operatør i fire av disse.

SAP-løsningen er tilpasset de mindre oljeselskapene i sektoren, og nettopp mindre og mellomstore selskap har vært Pearl Consultings hovedområde. Løsningen er malbasert og skiller seg fra for eksempel Statoils SAP-løsning som i stor grad er skreddersydd.

- VNG Norge gjør som mange oljeselskap, de ønsker en spesialtilpasset løsning, men samtidig er de villige til å endre noen av sine rutiner for å tilpasse seg løsningen, sier administrerende direktør Ingemar Goksøyr i Pearl Consulting.

Implementeringen begynner i august og løsningen skal være klar til bruk ved årsskiftet. Kontraktsverdien på implementering og programvare er på 2,7 millioner kroner, opplyser selskapet til digi.no.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.