AVTALER & KONTRAKTER

Oljeselskap velger SAP

Bet på løsning for mindre oljeselskaper.

8. juli 2011 - 12:56

Olje- og gasselskapet VNG Norge har valgt SAP, driftet og levert av Pearl Consulting, som nytt regnskapssystem. Løsningen skal serve selskapets operasjon i både Norge og Danmark.

VNG Norge, som er et datterselskap av den store tyske gassimportøren Verbundnetz Gas Aktiengesellschaft, har ansvar for produksjon av olje og gass i den tyske energiaktøren. Selskapet er partner i 26 lisenser og er operatør i fire av disse.

SAP-løsningen er tilpasset de mindre oljeselskapene i sektoren, og nettopp mindre og mellomstore selskap har vært Pearl Consultings hovedområde. Løsningen er malbasert og skiller seg fra for eksempel Statoils SAP-løsning som i stor grad er skreddersydd.

- VNG Norge gjør som mange oljeselskap, de ønsker en spesialtilpasset løsning, men samtidig er de villige til å endre noen av sine rutiner for å tilpasse seg løsningen, sier administrerende direktør Ingemar Goksøyr i Pearl Consulting.

Implementeringen begynner i august og løsningen skal være klar til bruk ved årsskiftet. Kontraktsverdien på implementering og programvare er på 2,7 millioner kroner, opplyser selskapet til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.