RESULTATERFINANS

Ollila kjøper 100.000 Nokia-aksjer

Nokia-ledelsen har bestemt at selskapets sjefer skal eie aksjer i eget selskap tilsvarende to årslønner. Dermed må konsernsjef Jormal Ollila bla opp 13 millioner av egen lomme.

20. nov. 2003 - 10:37

Med det siste kjøpet av 100.000 aksjer i eget selskap er Nokia-sjef Jorma Ollilas eierandel nå oppe i 189.000 aksjer.

Ollilas aksjeinnehav besto lenge av en liten aksjepost han kjøpte på 80-tallet. Ikke før våren 2001 kjøpte han aksjer i sitt eget selskap. I likhet med sine lederkolleger har Ollila prioritert å innløse opsjonsgevinster så fort anledningen har bydd seg, og satt pengene i banken fremfor å kjøpe nye eierandeler.

Men i mars i fjor diskuterte Nokia-ledelsen den svake interessen for Nokia-aksjen blant konsernets sjefer som opp gjennom årene har tjent millioner på selskapets mange opsjonsprogrammer. Diskusjonen endte opp i en anbefaling om at de omlag 100 viktigste sjefene innen 2006 skulle kjøpe Nokia-aksjer for et beløp tilsvarende to brutto årslønner.

Nå har Ollila innfridd kravet - hans 189.000 aksjer er i dag verdt omlag 24 millioner kroner.

Ifølge di.se er Nokias kronprins Pekka Ala-Pietilä imidlertid langt unna målet om eierskap tilsvarende to årslønner. Mannen som forventes å overta etter Ollila som Nokias ledestjerne eier bare 49.600 Nokia-aksjer til en samlet verdi av cirka seks millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.