Olof Lundberg overtar i Globalstar

Tidligere mangeårig Inmarsat-sjef, får nå den utsatte jobben som konsernsjef i Globalstar.

Jobben blir intet hvilehjem for den 57 år gamle Lundberg, som fram til konkursbegjæringen i 1999 ledet ICOInmarsatsjef siden starten i 1979 og fram til han startet i ICO i 1995.

Nåværende Globalstar-sjef Bernard Schwartz (75), slutter i jobben han har hatt siden 1991, men vil fortsatt sitte i selskapets konsernledelse. Han er også styreleder i Loral Space & Communications, Globalstars største aksjeeier med over 40 prosent eierandel.

Lundberg får den tøffe jobben med å forsøke å få Globalstar opp av grøfta. For der har Globalstar vært, etter at det ble klart at det slett ikke var noen enkel jobb å få aksjonærenes fire milliarder dollar til å la seg forrente ved hjelp av satellittelefoni. Selskapet har gått med store tap siden tjenesten ble lansert for halvannet år siden.

Faktisk har jobben vist seg så vanskelig at en i bransjen nå snakker om når Globalstar må søke om konkursbeskyttelse, heller enn om.

Blant de andre aksjonærene i Globalstar finnes Qualcomm, Alenia, China Telecom (HK), Dacom, DaimlerChrysler Aerospace, Elsacom, Hyundai, TE.SA.M (France Telecom/Alcatel), Space Systems/Loral og Vodafone.

Til toppen