OLPC både på Windows og Linux

One Laptop Per Child blir nå tilgjengelig både på Windows og Linux, varsler Nicholas Negroponte.

OLPC både på Windows og Linux

One Laptop Per Child blir nå tilgjengelig både på Windows og Linux, varsler Nicholas Negroponte.

Microsoft varslet i desember at vil anstrenge seg for å få Windows XP til å fungere på XO-maskinen til MIT-professor Nicholas Negropontes stiftelse One Laptop Per Child (OLPC). Stiftelsen tar sikte på å forsyne barneskoleelever i fattige land med en spesielt konstruert bærbar PC.

Det opprinnelige operativsystemet til XO er Linux, med et eget utviklet grafisk brukergrensesnitt.

Selv om Microsoft tidligere har uttalt denne strategien, er det første gang MIT-professor Nicholas Negropontes selv går ut og sier at den billige XO-maskinen nå blir utstyrt med både Linux og Windows XP.

- Vi samarbeider tett med dem for å utvikle et dual-boot-system, der brukeren enten kan bruke det det ene eller det andre operativsystemet slik som Apple. Windowsversjonen til XO er meget hurtig, sier Negroponte til Futurezone.

Microsoft skal dermed levere programvare både til XO-maskinen og til Classmate-pcen. Intel har nettopp meldt seg ut av OLPC og begge parter anklager hverandre for avtalebrudd, men det forhindrer ikke OLPC i å utvide samarbeidet med Intel-partneren Microsoft.

Prosjektet vil starte en amerikansk avdeling, OLPC America som selger XO-maskiner og rekrutterer programvareutivklere.

I et intervju med Wall Street Journal vil testingen av XO med Windows XP foregå i USA, India og kanskje også Romania. Går testene bra, kan masseproduksjon skje kanskje allerede over sommeren.

    Les også:

Til toppen