FORBRUKERTEKNOLOGI

OLPC skroter dobbeltskjerm, blir tablet

Bytter også prosessor, ifølge Nicholas Negroponte.

OLCP-prosjektet (One Laptop Per Child) hadde som ambisiøst mål å utvikle en billigst mulig bærbar PC for skolebarn i utviklingsland, men har slitt tungt.

Den ideelle stiftelsen måtte tidligere i år kutte kraftig i staben, men drømmen til grunnlegger Nicholas Negroponte lever videre, og prosjektet jobber fortsatt iherdig med nye versjoner.

I fjor kunngjorde han at de skulle lage en andregenerasjons OLPC kalt XO-2 med to stykk trykkfølsomme skjermer, men denne modellen blir nå skrotet.

- Versjon 2.0 erstattes av to modeller. Den første modellen vår (den grønn-hvite X0-1) blir lik som før, men med ARM-prosessor, mens modell 3.0 får helt nytt design, forteller Negroponte denne uken i et intervju med Xconomy.

Den første OLPC-modellen skal nå oppdateres med ARM-prosessor.
Den første OLPC-modellen skal nå oppdateres med ARM-prosessor.

Den nye modellen vil ifølge OLPC-gründeren være en tablet i uknuselig helstøpt plast. Brettet skal være 1/4 tommer tykt, eller om lag 0,64 centimeter.

Negroponte opplyser at denne pc-en vil koste 75 dollar og leveringsklar fra 2012.

Han forteller også at OLPC-prosjektet skal splittes opp i to deler, en som håndtere utviklingen av maskinvare og en annen del som kun skal arbeidere med utdanning.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.