OLPC-utbryter i samtaler med laptop-produsenter

Vil implementere OLPC's programvare på andre maskiner.

OLPC-utbryter i samtaler med laptop-produsenter

Vil implementere OLPC's programvare på andre maskiner.

One Laptop Per Child (OLPC) er et prosjekt som forsøker å gjøre noe med kunnskapsnivået i fattige utviklingsland, ved å utruste hvert eneste barn med en bærbar PC som er spesialdesignet for barn.

Prosjektet er mest kjent for sin innovative PC, men det også mye nytt i selve programvareplattformen. Den er spesiallaget for å være lettforståelig for små barn. For voksne brukere som er vant til moderne grensesnitt kan den se litt primitiv ut, men det er fordi det funksjonelle er prioritert foran det visuelle. Grensesnittet bruker for eksempel lite grafikk fordi den skal være strømbesparende og fordi det skal virke godt på en maskin med begrenset kapasitet.

Etter intern uenighet i forbindelse med at OLPC-maskinene skal få Microsofts Windows-operativsystem, valgte Walter Bender å forlate organisasjonen for å jobbe videre med programvareprosjektet i det utskilte selskapet Sugar Laboratories.

I et intervju med BetaNews forteller han at han er i samtaler med flere laptop-produsenter for å få de til å tilby programvaren på sine PC-er.

- Målet er å gjør Sugar-plattformen uavhengig, slik at Sugar ikke er låst til en leverandørs maskinvare. Vi planlegger å samarbeide med alle, sier Bender til BetaNews.

Selskapet er ikke ferdig stiftet ennå, så samtalene er foreløpig på det uformelle stadiet. Mye tyder imidlertid på at Sugar-grensesnittet også kan bli tilgjengelig på den populære billig-PC-en Asus Eee.

Selv om OLPC nå skal støtte Windows, skal det ikke være snakk om å gjøre det på bekostning av Linux-utgaven som maskinen i dag kjører på.

    Les også:

Til toppen