Olsen-bror kjøper Cell Network

Det norske internettkonsulentselskapet Cell Network AS kjøpes av et investeringsselskap eid av Petter Olsen.

Firmament AS kjøper 100 prosent av aksjene i Cell Network AS fra det svenske morselskapet Cell Network AB.

Cell var et av de mest profilerte konsulentselskapene under Internett-bølgen og het en stund New Media Science før svensker kom inn og kjøpte selskapet.

Firmament AS er et investeringsselskap eiet av broren til Fred Olsen, Petter Olsen. De viktigste virksomhetsområdene er finansforvaltning og turismebasert eiendomsutvikling, samt strategiske eierposter i Timex BV og Fred. Olsen S.A.

- Cell Network er tilpasset dagens tøffe marked. Forholdene ligger derfor til rette for lønnsomhet på kort sikt. Det langsiktige perspektivet er svært interessant. Firmament er en finansiell investor, og vi inviterer derfor de ansatte inn på eiersiden. Medeierskap er en forutsetning for å lykkes med investeringer i kunnskapsbedrifter, sier finansdirektør Espen Ulvin i Firmament AS i en pressemelding.

Firmament vil tilby ansatte aksjer til samme pris som de selv betaler, og målsetningen er at de ansatte overtar en betydelig andel av aksjene.

- Vi er svært fornøyd med å få inn en sterk finansiell eier som åpent inviterer til tett samarbeid med de ansatte. Cell Network har gjennomført tilpasninger av kostnadssiden både i Sverige og Norge. Den største ryddejobben er gjort, og vi har sterk tro på en lønnsom utvikling, sier Anders Volle, administrerende direktør i Cell Network AS.

- Cell Network AB og Cell Network AS fortsetter det gode samarbeidet med prosjekter over landegrensene. Ingen kunder blir negativt berørt av salget, sier Niklas Flyborg, konsernsjef i Cell Network, i pressemeldingen.

Cell Network AS har 140 ansatte med kontorer i Oslo, Skien, Arendal, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim

Til toppen