BEDRIFTSTEKNOLOGI

Om frynsegodefordeling i IT-bransjen

Hvor mange har fri mobiltelefon og hvor mange har firmabil? Hvordan er frynsegodefordelingen i forhold til alder, lønn og utdannelse? IKT-Norge og digitoday.no har undersøkt dette.

Therese Werenskiold
6. okt. 2000 - 11:04

I en nylig gjennomført undersøkelse om arbeidsforhold i IT-bransjen, der rundt 500 personer deltok, viser det seg at godt over halvparten av de ansatte har fri mobiltelefon. Jo høyere lønnen er, jo flere er det også som har dette godet.

I underkant av 20 prosent av de som tjener under 200.000 kroner har fri mobiltelefon, mens nesten 90 prosent av de med inntekt mellom 500.000 og 700.000 kroner har det samme. Tendensen er også at "fri mobiltelefon-frekvensen" er høyest blant de med over fire års utdannelse.

Hjemme-PC er det nest mest populære frynsegodet i bransjen. 43 prosent oppgir at de har hjemme-PC, og også her øker frekvensen i takt med lønnen. Nesten 70 prosent av de med mellom 500.000 og 700.000 i inntekt har hjemme-PC, mens rundt 30 prosent av de med lønn mellom 200.000 og 250.000 kroner har det samme.

Når det gjelder utdannelse i forhold til hjemme-PC, ser det ut til at lengden på utdannelsen ikke har noe å si i dette tilfellet.

32 prosent av deltakerne i undersøkelsen sier de får dekket fasttelefon, 26 prosent har fri avis, 21 prosent har ekstra ferie, 20 prosent har bilgodtgjølrelse, 17 prosent har fri kantine, 14 prosent har firmahytte og fem prosent har firmabil.

Firmabilandelen er klart høyest blant de med størst beløp på lønnsslippen. Hele 26 prosent av de med over 700.000 i lønn har firmabil i tillegg.

For fri fasttelefon er tendensen i forhold til utdannelse den samme som for fri mobiltelefon. Frekvensen av dette godet øker i takt med lønn og utdannelse.

Alder ser ikke ut til å spille noen rolle i forhold til fordelingen av frynsegoder i IT-bransjen.

Les flere artikler fra IKT-Norge og digitoday.nos undersøkelse:


Om hvem som har aksjer og opsjoner - utenom Korsvold
Ung, rastløs cowboy søker børsbobler og stress
Trivselen øker proporsjonalt med lønnen
Veteranene tjener fortsatt mest
Her ser du hva lønnstoppene driver med
Jobbing med "jern" gir fortsatt best uttelling

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.