JUSS OG SAMFUNN

Om giraffer og sex

Er giraff et annet ord for hasj eller amfetamin? Tusenvis av mennesker har den siste tiden søkt på ordet giraff på søkemotoren SOL Kvasir. Er det observert giraffer i Fredrikstad eller på Flisa? Giraff er ikke engang vanlig på sirkus i Norge.

Therese Werenskiold
27. nov. 1998 - 14:36

Etter å ha sett et lite utvalg av søkeord-statistikker, både månedlige og daglige, fra SOL Kvasir og den danske søkemotoren Jubii, trekkes følgende frie konklusjoner;

Sex er den ubestridte leder. Nettbrukere er primitive. De får aldri nok av å lese om sex. Nummer en på alle lister. Sex er fordundre meg også blant søkeordene på vår egen lite sexy avis med nyheter innen data, tele, media og finans. Ikke på topp riktignok, men likevel med på lista.

Mp3 er nesten like interessant som sex. Dette ordet er med på de fleste topp fem-lister over mest brukte søkeord.

Chat og porno er også høyt oppe på listene. Det er ingen forskjell på dansker og nordmenn på dette området. Man kan lure på hva de snakker om på disse chatte-sidene...

Koder og Pamela er også spennende for mange. Pamela er et yndet søkeord både i Danmark og Norge. Og jeg som trodde dama var halvt norsk.

Et spørsmål jeg sitter igjen med er ord nummer to på listen fra Kvasir en onsdag denne måneden, og forsåvidt også en gjenganger, nemlig giraff! Her kan man spekulere. Selv har jeg spekulert, men ikke kommet frem til noen god grunn for at 2221 mennesker i løpet av en dag skal søke på giraff. Hva er galt med sebra? Eller løve?

En mulighet er jo selvsagt at en skoleklasse har hatt en prosjektoppgave om giraffer. Da NTB meldte nyheten om at en kenguru var sett på Dovre, kom følgelig ordet kenguru høyt opp på listene. Jeg har ikke hørt noe om en giraff observert ruslende nordover på Mosseveien. Det må nok være et skole-prosjekt.

Stuerene ord man kanskje - som et opplyst, avislesende folk - burde søke på i disse tider, slik som budsjett, politikk, regjering, bank, aksjer, mat, ja endatil bil og jobb og eiendom er helt uteblitt fra listene. Det er kun sex og Mp3 som gjelder. Danskene slo oss der. På Jubiis lister var både bil og jobb og reiser med.

En tilleggsopplysning fra MMI til slutt; Over 30 prosent av alle nordmenn synes datamaskiner og annen moderne teknikk virker skremmende.

MMI har også undersøkt hva folk i Norge vil bruke Internett til. Og på toppen, høyt over de andre, rager "søke fagopplysninger" (58 prosent).

Utfra de tidligere omtalte søkeordene ser det ut til at Norge får uendelig mange arbeidsløse sexologer.

God helg!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.