OM Gruppen interessert i London Stock Exchange

Svenske OM Gruppen AB som bl.a eier og driver Stockholmsbørsen vil trolig legge inn et fientlig bud på London Stock Exchange plc.

Svenske OM Gruppen AB som bl.a eier og driver børsen i Stockholm bekrefter at de har tatt kontakt med ledelsen i London Stock Exchange plc (LSE) med den hensikt om å kjøpe LSE. Det skriver selskapet i en pressemelding lørdag.

Styret i London Stock Exchange avslo oppkjøpstilbudet fredag, men OM Gruppen vil trolig i løpet av få dager legge frem et fientlig bud på London Stock Exchange. Budet fra OM gruppen skal i følge britiske søndagsaviser verdsette London Stock Exchange til 800 millioner pund, tilsvarende 10,6 mrd NOK. Oppgjøret skjer med en kombinasjon av kontanter og aksjer i OM gruppen.

Det fientlige budet kommer et par uker før aksjonærene i LSE skal ta stilling til en fusjon med Deutsche Börse , som vil hvis den godkjennes skape iX, en gigantisk pan-europeisk transaksjonsbørs. LSE avholder ekstraordinær generalforsamling den 14. september hvor styret trenger støtte fra 75% av aksjonærene for å gjennomføre fusjonen.

Det fientlige oppkjøpsforsøket fra OM-gruppen på LSE kan få flere europiske børser så som Euronext, (fusjon mellom Paris, Brussel og Amsterdam børsene) til å legge inn et konkurrerende bud.

OM som er notert på Stockholms-børsen er verdsatt til 3.78 milliarder dollar, eller ca. 34,0 milliarder kroner.

Til toppen