OM-gruppen jakter videre

Svenske OM-gruppen bekrefter at de er i samtaler med Deutsche Börse, som mener lik teknologi kan være grunnlag for samarbeid.

Ifølge Wall Street Journal var OM Gruppen og Deutsche Börse i samtaler for en måned siden for å diskutere et felles bud på London Stock Exchange (LSE). Som kjent bød OM-gruppen på LSE tidligere i høst, men budet ble akseptert av svært få aksjonærer. Kildene til Wall Street Journal hevder at det var for kort tid til deadline til at de kunne legge inn et felles bud.

I stedet diskuterer de nå muligheten for et utvidet samarbeid. Deutsche Börse er interessert i OM-gruppens teknologi som passer bra til den tyske børsens systemer. Begge parter bekrefter at de er i samtaler, men kildene til Deutsche Börse hevder at de fører samtaler med flere.

- Vi har vært i kontakt med Deutsche Börse under budperioden, men vi sier ingenting hvorvidt de pågår ennå. Vi kommenterer aldri noenting som har med eventuelle diskusjoner med noen part å gjøre, sier Jakob Håkonsson, presseansvarlig i OM-Gruppen, til nyhetsbyrået Direkt.

Det var i slutten av august at det gikk rykter om at OM-Gruppen skulle legge inn et fiendlig bud på LSE. Noen dager senere bekreftet OM-Gruppen at de hadde vært i kontakt med styret i LSE angående et bud.

Det var bare et ubetydelig antall aksjonærer som sa ja til budet fra OM-Gruppen. I takt med at markedet diskonterte og at OM-Gruppen ikke fikk tilstrekkelig antall aksepter fra LSEs aksjonærer, har aksjekursen til OM-Gruppen falt fra 500 kroner i slutten av august til siste omsatte kurs på 283 kroner.

Til toppen