Om tre år er Lenovo virkelig lønnsom

I dag er overskuddet minimalt, men Lenovo tror de får til virkelig lønnsomhet om noen år.

Den kinesiske PC-produsenten Lenovo er i dag verdens tredje største på PC-markedet etter HP og Dell. Selskapet har 7,7 prosent av det globale markedet.

Selskapet er ikke fornøyd med sine nåværende resultater, men sier at det sannsynligvis vil ta tre år før de er der de skal være.

– Akkurat nå ligger våre marginer på bare en til to prosent. Det er definitivt ikke en sunn lønnsomhet. Vårt mål er å komme tilbake på nivået vi var på før kjøpet av IBMs divisjon, sier styreformann Yang Yuanqing til Cnet News.

Før kjøpet av IBMs PC-divisjon for 1,25 milliarder dollar i 2005 hadde Lenovo en margin på mellom 4,5 og 5 prosent.

– Ingen må tro at vi klarer dette på kort sikt. Det vil ikke skje i løpet av de to første årene. Kanskje vi trenger en treårs- eller en femårsplan, sier Yuanqing.

I kvartalet som ble avsluttet 30. juni, økte selskapets forsendelser med 12 prosent, mens bransjesnittet lå på 9 prosents vekst.

– Det forrige kvartalet var det første siden IBM kjøpet at volumveksten vår var bedre enn bransjegjennomsnittet og vi slo våre hovedkonkurrenter. Jeg håper vi kan opprettholde den trenden, sier Yuaqing.

Lenovo går i dag med overskudd, men det er lite. Av en omsetning på 3,5 milliarder dollar i selskapets første kvartal i sitt avvikende finansår, ble det bare liggende 5 millioner dollar på bunnlinjen.

To femtedeler av Lenovos omsetning kommer fra Kina, og uten den omsetningen ville selskapet gått med underskudd. Den kinesiske avdelingen bidro med et overskudd på 90 millioner dollar.

Til toppen