Omgår sensur med ny nettleser

Jubileumsgave fra The Pirate Bay.

Omgår sensur med ny nettleser
PirateBrowser består av en relativt vanlig utgave av Firefox som er ferdig satt opp til å bruke Tor-nettverket for å få tilgang til nettsteder som er blokkert av enkelte nasjoners myndigheter. Bilde: digi.no

Fildelingstjenesten The Pirate Bay fylte ti år i helgen. Som en gave til brukerne kom tjenesten med nettleseren PirateBrowser. I praksis dreier det seg dog ikke om en helt ny nettleser. I stedet er PirateBrowser egentlig en pakkeløsning bestående av Tor-klienten Vidalia, den portable utgaven av Firefox for Windows, nettlesertillegget Foxyproxy og noen spesialtilpassede oppsettsfiler. Selve programvaren er ikke endret.

Hensikten med PirateBrowser er gjøre det enklere for brukerne å omgå sperrene som enkelt nettleverandører eller nasjoner har tatt i bruk for å hindre tilgang til blant annet The Pirate Bays eget nettsted.

– Nettleseren lar deg omgå sensuren som visse land, slik som Iran, Nord-Korea, Storbritannia, Nederland, Belgia, Finland, Darmark, Italia og Irland prakker på sine innbyggere, heter det i beskrivelsen av PirateBrowser.

Selv om PirateBrowser bruker Tor-nettverket, loves det ikke at den lar brukerne surfe helt anonymt. Nettleseren er kun ment for omgåelse av sensur.

    Les også:

Les mer om: