BEDRIFTSTEKNOLOGI

Omlegging skapte mobiltrøbbel fra utlandet

Re-ruting av mobiltrafikk i forbindelse med arbeid for å øke kapasiteten for mobilsamtaler fra utlandet til Norge, fikk den motsatte effekten. Mange kom ikke igjennom.

Frode Eriksen
14. juli 2000 - 15:02

Ferske tall fra Post og teletilsynet forteller at mobiltrafikken til og fra utlandet økte med ni ganger fra 1998 til 1999.

Trafikkveksten har trolig fortsatt i år, det var ihvertfall det Telenor Mobil merket da selskapet tidligere denne uken skulle re-rute mobiltrafikken i forbindelse med arbeid for å øke kapasiteten i mobilnettet for trafikk fra utlandet til Norge.

Informasjonssjef i Telenor Mobil, Jo Heldaas, sier til digi.no at trafikken var større enn det selskapet planla for, noe som har ført til at en rekke mennesker som ville ringe til Norge opplevde sperr i nettet, det vil si at en ikke fikk ringe. Dette har blant annet dreid seg om abonnenter i andre nordiske land.

Han sier at det sist han har fått høre fra selskapets folk er at situasjonen nå skal være mye bedre, men vil ikke utelukke at alle problemer er ute av verden.

- Vi opplever at mobiltrafikken fortsatt øker, også fra utlandet, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.