BEDRIFTSTEKNOLOGI

OmniTree: Strukturert Internett-handel

Nettstedet OmniTree i Kristiansand, kjent for sin enkelt navigerbare tjeneste for IT-varer, har anvendt sin trestruktur på elektronisk handel.

Eirik Rossen
28. okt. 1997 - 17:39

Ideen til OmniTree er å tilby brukere en trestruktur som gjør det enkelt å finne fram til nettsteder som tilbyr det man vil ha. Er du ute etter en spesiell driver, går du til OmniTrees Computer Hardware Area, og klikker deg gjennom trestrukturen helt til en henvisning som bringer deg nøyaktig til den siden på leverandørens nettsted der driveren kan lastes ned.

I tillegg til Computer Hardware Area, en Computer Software Area (under construction) og en News Area, har OmniTree bygget opp en Shopping Area over samme lest - og per i dag er den ikke lenger under construction. Kategoriene favner fra Art til Videos - engelsk er beholdt som søkespråk siden det dreier seg om en internasjonal tjeneste - og fører direkte til nettsteder som tilbyr aktuelle produkter til salgs. Velger du musikk, tar det et par-tre trinn før du kommer til for eksempel CD-er, og får ei liste over CD-salgssteder på nettet. I tilknytning til hvert salgssted er det opplyst om hvilke land stedet henvender seg til, slik at du slipper å kaste bort tid på steder som ikke kan sende varer dit du bor.

OmniTree opplyser at over 500 leverandører er indeksert, "fordelt på mer enn 12.000 linker som leder brukeren direkte til produkt, betalings- og annen relevant kjøpsinformasjon hos leverandørene. Det legges daglig til nye leverandører og linker."

Tjenesten finansieres av annonser, og er gratis for brukere. Linkene i databasen sjekkes en gang i døgnet, og brutte linker blir gjenopprettet eller fjernet, forsikrer selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.